Make your own free website on Tripod.com
 
Pendaftaran ahli seumur hidup
Cara Mendapatkan harga paling murah
ahli terdekat dikawasan anda
Strategi membaca untuk anak anda
pengalaman mereka yg telah menggunakan produk tersebut
Pesanan produk melalui internet
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Soalan Bimbingan
selesaikan masalah anda
Produk terbaru yang
berada dalam pasaran
sekarang ialah:-
ALPAN
ubat sakit kepala dan deman-mudah dibawa
BIO - LAC
ASMAKUR TABS
ubat batuk tablets-mudah dibawa kemana sahaja
MAILA
perangsang mendatangkan haid
DIAFOOD TABS
Jika anda mendaftar, Anda akan diberi satu laman web atas nama anda.
cth
http://eraedar.cjb.net/suhaimi
untuk memperkenalkan kepada kawan downline anda, Juga akan dimasukkan alamat dimana anda berada.
LINK
Minyak Pelincir
untuk pelbagai kenderaan 
BelinaShopcare
 

HOMEOPATI
 
Harga:
Sem. Malaysia: RM 30.00
Sabah & S'wak: RM 32.50
Brunei DS: BND 21.00
Nama Produk: Nomo Spex
 

 

Isi: 30 Biji 
Tempoh Guna: Bergantung kepada kekerapan.
Kesesuaian: Merawat masalah rabun.
Pendahuluan

Mata adalah salah satu organ deria yang sangat utama oleh kerana fungsinya yang sangat penting. Oleh itu, mata hendaklah dijaga dengan baik bagi menjamin penglihatan yang baik. Namun demikian pelbagai masalah boleh menganggu mata. Antara masalah kerap menganggui ramai orang ialah penglihatan yang kabur, iaitu miopia, hiperopia, presbiopia dan astigmatisme. 

* Miopia (Rabun jauh) 
Miopia berlaku apabila mata tidak berupaya memfokus imej objek jauh tepat di fovia atas retina. Malah imej terbentuk di depan retina. Akan tetapi objek dekat boleh dilihat dengan terang. Biji mata seseorang yang mengidap miopia adalah berkeadaan sedikit memanjang dari depan ke belakang. 

* Hiperopia (Rabun dekat)
Rabun dekat (Hiperopia) terjadi apabila seseorang itu tidak dapat melihat dengan jelas objek yang berada hampir dengan mata. Akan tetapi kalau objek tersebut berada agak jauh daripadanya, maka ia dapat melihat dengan jelas. Hal ini berlaku kerana imej objek tidak terbentuk di retina, malah terhasil di belakang retina. Ini disebabkan oleh sama ada kanta yang agak pendek sehingga menjadi tebal di tengah atau biji mata itu agak mengempes. 

* Presbiopia (Rabun tua) 
Gangguan ini kerap terjadi pada orang-orang yang sudah lanjut usia, di mana kanta mata sudah tidak begitu anjal lagi sehingga menyebabkan payah hendak memfokus imej di retina. 

* Astigmatisme 
Masalah ini timbul akibat kornea (bahagian depan mata) melentik dengan tidak elok. Imej yang terbentuk adalah dalam keadaan herot-berot. Oleh itu, agak sukar untuk mengecam imej yang terbentuk itu. Amalan biasa dalam usaha memulihkan penglihatan jelas bagi mereka yang mengidap masalah-masalah di atas, terutamanya miopia. Hiperopia dan presbiopia ialah dengan mengenakan cermin mata atau kanta sentuh (contact lens). Namun demikian apabila keadaan kekaburan kian meningkat, maka kedua-dua jenis alat bantu penglihatan ini terpaksa diganti dengan membetulkan kuasa kanta (power of lens). 

Setelah mengkaji dan menjalankan penyelidikan yang agak lama juga maka Prof. Dr. Azizan Ismail telah berjaya merumuskan suatu rumusan khas untuk mengatasi masalah kekaburan penglihatan akibat miopia, hiperopia dan presbiopia (dan mungkin juga astigmatisme) yang diberi nama NOMO SPEX 

NOMO SPEX 

NOMO SPEX disediakan daripada rumusan ubat-ubatan Homeopati yang tidak mengandungi kesan mudarat terhadap pengguna. NOMO SPEX bertindak dengan cara-cara berikut: 
* mengembalikan keanjalan pada otot-otot silium dan kanta, bagi memudahkan penumpuan imej pada fovia retina, 
* menjernihkan kekeruhan akibat endapan hablur dalam gelemaca dan gelemair. 
* memberi ketonikan kepada sel-sel rod dan kon di retina. 
* memulihkan kesegaran saraf optik yang berfungsi membawa ransangan penglihatan dari mata ke otak untuk ditafsirkan dan disimpan. 

Merawat masalah penglihatan mungkin memakan sedikit masa untuk sembuh. Namun demikian anda akan merasai keadaan beransur baik dalam tempoh tertentu. Antara tanda keadaan semakin pulih apabila cermin yang berkuasa yang anda pakai sekarang tidak lagi rasa sedap. Kalau ada cermin mata lama, mungkin anda kena pakai semula yang lama itu. 

Pantang Larang 
Sementara sedang berubat, elakkan minum kopi, makanan berlemak atau yang digoreng, kicap dan garam berlebihan. Apabila sudah sembuh, bolehlah dimakan perkara- perkaraitu dengan sangat sederhana. 

Amalan yang digalakkan
Anda juga digalakkan menggunakan EYE BRITE sebagai ubat titik dalam mata. Apabila bangun anda dinasihatkan memandang tumbuh-tumbuhan hijau. 

Nasihat tambahan 
Jangan terlalu banyak melihat punca cahaya yang terang. Kalau mengguna komputer sebaiknya digunakan penapis pancaran. Jikalau masalah yang anda hadapi itu sangat serius, anda dinasihatkan mendapat rawatan lanjutan daripada klinik PPHB Sdn. Bhd. Jika anda guna NOMO SPEX tetapi tidak nampak ia memberi kesan nyata mungkin anda menghadapi masalah lain, mungkin katarak (mata kabur kerana selaput tumbuh). Untuk itu anda dinasihatkan menghubungi terus dengan Klinik Prof. Dr. Azizan Hj. Ismail (PPHB Sdn. Bhd.) 


Keterangan lanjut sila hubungi 
melalui
mail - roslimn@hotmail.com atau Phone-013-3443667

~~"Kita Bina Masa Depan Bersama"~~