Make your own free website on Tripod.com
 
SEE Title

Pengalaman bersalin sepatutnya menjadi satu pengalaman yang indah. Sesuai dengan itu, produk ini dihasilkan untuk membantu ibu-ibu yang sedang mengandung. Set lengkap ini mengandungi ubat homeopati yang dimakan mulai daripada tiga bulan mengandung sehinggalah masa berpantang (40 hari). Setiap set akan datang bersama-sama dengan sebuah buku peraturan pengunaan yang lengkap. Antara isi kandungan buku ini ialah : 

  Rancangan pemakanan kesihatan dan rawatan ibu hamil sehingga lepas pantang

  Rajah perkembangan bayi dari bulan ke bulan

  Khasiat dan panduan penggunaan Salindah

  Rancangan penjagaan kesihatan

  Senaman

 

  SALINDAH LENGKAP

Kesesuaian

Untuk wanita hamil

Keterangan

Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. 


 
SALINDAH (Ceraian)
 • B1 
 • B2 
 • B3 
 • B4 
 • B5
 • B6

 •  
 • L7 
 • L8 
 • L9 
 • L10 
 • L11
 • L12

 •  
  PERINGKAT SEBELUM BERSALIN

  Salindah B1
  mulai minggu 12 hamil
  Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. B1 juga akan menghilangkan kesan jatuh atau rebah di samping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah tersimpul urat kaki dan menghilangkan lesu.
  Salindah B2
  mulai minggu 24 hamil
  Membekalkan zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, di samping menambah darah serta selera makan. B2 juga dapat menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah serangan sejuk dan sakit gigi dan osteoporosis.

  Salindah B3
  mulai minggu 28
  Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.
  Ibu yang menggunakan SALINDAH dari item B1(bermula dari 12 minggu hamil) akan memperolehi anak yang sihat, segar, pintar, cerdas, keras tulang dan gigi, subur tumbesar tubuh dan sukar didatangi penyakit-----Insya-Allah.
  Salindah B4
  4 minggu sebelum dijangka bersalin
  Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan. B4 juga akan memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.

  Salindah B5
  2 minggu sebelum dijangka bersalin
  Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.
  Salindah B6
  1 minggu sebelum dijangka bersalin
  Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.

   

  PERINGKAT SELEPAS  BERSALIN   
   
  Salindah L7 
  penggunaan luaran

  Bagus untuk menyembuhkan luka, jahitan serta pusat bayi di samping mencegah jangkitan kuman dan penanahan
  Salidah L8
  mulai 6 jam selepas bersalin
  Membantu menyembuhkan rasa sakit-sakit, menghentikan darah, mencegah sakit meroyan, demam dan sakit kepala.
  Salindah L9
  mulai dari hari ke 2 bersalin
  Menghilangkan sengal selepas bersalin dan bisa-bisa, sakit meroyan, menghentikan darah nifas, membetulkan urat-urat darah yang putus, menyusun semula alat peranakan dan menguatkan seluruh anggota tubuh

  Salindah L10
  mulai dari hari ke 6 bersalin
  Mempercepatkan kecut semula rahim. Mengangkat kembali rahim ke kedudukan asal dan mengurangkan simpul urat biru.
  Salindah L11
  mulai dari hari ke 7
  Tonik istimewa bagi memanaskan tubuh, menambah selera, membaiki penghadaman dan melancarkan pembuangan najis. Mengenakkan tidur, menghilangkan kebas-kebas serta menyegarkan rahim dan alat peranakan.

  Salindah L12
  mulai dari hari ke 21
  Berfungsi untuk menjaga kesihatan ibu bersalin agar sentiasa sihat; mengembalikan kekuatan, memulihkan alat pengkelamian dan menimbulkan kesegaran. 
  Segera ke hospital atau dapatkan bidan apabila terasa sakit.

  LAIN-LAIN KEGUNAAN CERAIAN SALINDAH

  L7 :  Luka, calar dibuat basuhan dan kompres
  L8 :  Sakit kepala, deman garing, bisul,  sakit bila menelan, bisul sedang menjadi, sakit mata merah, sakit gigi berdenyut, bengkak-bengkak merah, darah hidung, merancau dan menjerit.
  L9 :  Lebam, terpukul, kesan terkehel, bisul, lemah badan, sakit pinggang, sakit kesan angkat berat, mulut/nafas berbau, letih lesu, tambah tenaga, hidung berdarah,cirit berdarah memulas, suara parau banyak bercakap dan mimpi gerun kisah kematian.
  L 10 : Kekuatan gigi longgar, kuatkan umbi rambut dan kulit pecah.
  L11 : Bolih digunakan sebagai tonik biasa untuk sesisi keluarga.
  L 12 : Sebagai tonik khusus untuk wanita dan masalah-masalah pada wanita.
   
   

      
  No.  Produk Harga (RM)
  Semenanjung   M'sia
  1  Set sebelum bersalin  $       179.90 
  2 Set selepas bersalin $       174.00 
  3 Set Lengkap $       285.00 

  Sila hubungi  : ROSLI
  Mail : roslimn@hotmail.com
  No . Telefon : 013-3443667
  No ahli : 055102

  Jika anda mendaftar sebagai ahli ,anda akan mendapat harga ahli seperti:.
  Kos pendaftaran adalah RM50.00 dan nilai set lengkap  bagi ahli ialah  RM 225.00 , Jadi nilai bagi keseluruhan ialah  RM 275.00, maka anda telah beruntung dari nilai sebenar  sebanyak RM 10.00